Bezpieczeństwo naszych klientów jest priorytetem

W trakcie kampanii zapewniamy pełną transparentność oraz najwyższy poziom bezpieczeństwa. Czego można się spodziewać prowadząc aktywność na więcej, niż jednym urządzeniu?

Czym się różni organiczne pozyskiwanie obserwujących od nieorganicznego wzrostu profilu? Czy obie formy są akceptowane przez Regulamin Instagrama?

Pozyskiwanie obserwujących poprzez kampanię aktywności – oficjalne stanowisko Instagrama

W drugiej połowie 2019 roku Instagram przedstawił oficjalne stanowisko na temat pozyskiwania obserwujących poprzez towrzenie interakcji z innymi użytkownikami – zarówno w formie ręcznej (manualne interakcje), jak i automatycznej (automatyczne interakcje).

Platforma opublikowała szczegółowy raport, który analizuje jedno z najpopularniejszych zjawisk występujących na Instagramie w ostatnich latach, jakim jest pozyskiwanie obserwujących poprzez zwiększanie aktywności swojego profilu wśród wybranej społeczności Instagrama. Kliknij tutaj, aby pobrać pełną wersję raportu.

Według oficjalnego oświadczenia władz platformy tworzenie interakcji w oparciu o wyznaczone limity dzienne nie jest w żaden sposób groźne dla konta i nie wiąże się z ryzykiem jego zablokowania. Dotyczy to zarówno interakcji ręcznych, jak i automatycznych. Mówi o tym m.in. szósty rozdział raportu:

„While Instagram is in a position to identify all Account Automation Services customer accounts, blocking these accounts is not a desirable outcome since Instagram users still use them to initiate legitimate actions that should not be blocked (even while they are also enrolled in an Account Automation Services).”

Tworzenie aktywności w stosunku do realnych, autentycznych osób (ruch organiczny) jest akceptowane przez Regulamin oraz Zasady Społeczności Instagrama, co dodatkowo poświadcza opinia prawna dostępna na stronie www.wypromujemy.com/bezpieczeństwo. Niedozwolone są wszelkie sztuczne aktywności (ruch nieorganiczny), między innymi zakup sztucznych obserwujących, sztucznych polubień czy  sztucznych komentarzy.

0

Zbanowanych kont w historii wypromujemy.com!

Aktywnych klientów w Polsce oraz zagranicą!

Przeprowadzonych kampanii od początku istnienia agencji!

Powiadomienia mogące wystąpić w trakcie prowadzenia aktywności na więcej, niż jednym urządzeniu

W trakcie kampanii aktywność profilu prowadzona jest na więcej, niż jednym urządzeniu – w związku z tym na tablicy raz na kilka/kilkanaście miesięcy może wyświetlić się jedno z dwóch poniższych powiadomień. Powiadomienia maksymalizują bezpieczeństwo konta, zabezpieczając przed niechcianym dostępem osób trzecich w przypadku więcej niż jednej aktywnej sesji logowania. Występują w przypadku odnotowania wysokiej aktywności na więcej niż jednym urządzeniu, chroniąc konto przed jego potencjalną kradzieżą.

1. Informacja o prawdopodobnym dostępie do profilu aplikacji zapewniającej sztuczne polubienia i sztucznych followersów
W przypadku tego powiadomienia zasugerowana zostanie profilaktyczna zmiana hasła, celem uniknięcia ewentualnej kradzieży konta. Dodatkowa aktywność prowadzona jest przez naszą Agencję Social Media, nie ma zatem potrzeby zmiany hasła.

Wypromujemy.com nie jest dostawcą oferującym sztuczne polubienia czy sztucznych obserwujących. Kampanie aktywności prowadzone przez Wypromujemy.com polegają na zwiększeniu liczby wykonywanych codziennie interakcji w stosunku do realnych osób i nie różni się od aktywności prowadzonej przez człowieka.

Informacja o usuwaniu wszelkich nieautentycznych polubień i obserwujących nie dotyczy więc realnych polubień i obserwujących, którzy zostali pozyskali dzięki zwiększonej aktywności profilu (ruch organiczny). Jeżeli zatem nie korzystali Państwo z aplikacji generujących sztuczny ruch i nie kupowali Państwo sztucznych obserwujących poprzez dedykowane strony internetowe lub aplikacje (ruch nieorganiczny) – podczas kwartalnych cykli usuwania sztucznych kont przez Instagram – nie odnotują Państwo zmniejszenia liczby followersów.

2. Informacja o prawdopodobnym udostępnieniu hasła usłudze pomagającej w uzyskaniu większej liczby polubień czy obserwujących z nagłówkiem „zabezpieczenia Twojego konta zostały złamane”

Powiadomienie to występujące w sytuacji, gdy aktywność prowadzona na koncie wykonywana jest przez więcej niż jedną stronę. W przypadku tego powiadomienia Instagram nakazuje zmianę hasła oraz informuje, że dzielenie się hasłem może skutkować powiadomieniem o kilkudniowej blokadzie funkcji obserwacji czy funkcji polubień. Powiadomienie ma charakter prewencyjny. Warto pamiętać, by w trakcie prowadzenia wysokiej aktywności przez jedną ze stron – druga strona nie wykonywała więcej niż kilka/kilkanaście dodatkowych interakcji w ciągu doby, dzięki czemu powiadomienie nie wystąpi.

W przypadku pojawienia się tego powiadomienia należy zmienić hasło do profilu i przesłać nowe na adres biuro@wypromujemy.com. Oprócz tego dobrą praktyką jest odczekanie 48 godzin przed wznowieniem aktywności.

WYPROMUJEMY.COM

Technologie marketingowe

Systemy interakcji

Audyt i prowdzenie profili

Messenger chatboty

Konfiguracja sklepów Instagram

Social media marketing dla firm

Skontaktuj się

tel. 731 647 648

e-mail: biuro@wypromujemy.com

Agencja Reklamowa BrandTailors

Al. Rzeczypospolitej 4/66

80-369 Gdańsk, Polska

NIP 561-153-80-85

ING Bank Śląski 96 1050 1764 1000 0092 5536 5653

Strona używa cookies. Czytaj więcej

Skontaktuj się

tel. 731 647 648, biuro@wypromujemy.com

Al. Rzeczypospolitej 4/66, 80-369 Gdańsk

Należymy do Grupy Reklamowej BrandTailors

NIP: 561-153-80-85

Copyright 2020 | Carefully Designed by BrandTailors